Contact | Sitemap | Route | 

Samen maken we de Klimaatmars groot! Lopen jullie 10 maart mee?

Scholieren gingen ons al voor en demonstreerden massaal voor het klimaat. Nu is het de beurt aan ons! Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Loop je ook mee?

 

 

 

Tijd voor actie! In korte tijd staken een aantal organisaties de handen uit de mouwen om de Klimaatmars op touw te zetten. Bezorgd om het klimaat? Tijd voor verandering? Loop ook mee!

 

We willen een veilige toekomst voor iedereen. Ook voor de komende generaties. Het moet en het kán anders! "Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. Doe mee en laat weten dat je meeloopt!" 

 

Waarom de straat op?

 

Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken.

  • Wij zijn voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten.
  • Wij zijn voor ‘de vervuiler betaalt’.
  • Wij zijn voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.
  • Wij zijn voor een toekomst met goede groene banen

Bekijk het event op Facebook, meld je aan als vrijwilliger en kom via de online community in contact met de rest van het team. Via de actiepagina kun je zien wat er al wordt georganiseerd om deze klimaatmars groots te maken, daarbij aansluiten of zelf iets organiseren. 

De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie samen met FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Woonbond en Oxfam Novib. Er hebben zich inmiddels heel veel andere organisaties aangesloten bij dit initiatief. 

 

Hoe jij kunt helpen de klimaatmars groot te krijgen
 

Om heel veel mensen naar de klimaatmars laten komen hebben we meer nodig dan persberichten en Facebook oproepen. Jouw hulp is nodig om duizenden mensen over te halen om op 10 maart mee te lopen. Help mee om samen duizenden mensen te bellen en te appen. Er komen lokale meet-ups en samen-reis events. En dus zijn de organisatoren op zoek naar organizers die tot 10 maart in hun vrije tijd willen helpen met mobiliseren.

 

Meehelpen en aanmelden? Zie Maak de Klimaatmars Groot!

  

Utrecht

 
Milieucentrum Utrecht steunt de Klimaatmars en stelt gratis vergaderruimte beschikbaar voor mensen en/of organisaties die voorbereidingen willen treffen voor de Klimaatmars! Meer info: klik hier
Flyers nodig? Poster op je raam hangen? Je kan ze ophalen bij ons, Oudegracht 60, Utrecht. 

 

 

Zien wat er in Utrecht georganiseerd wordt voor de Klimaatmars?

Via deze Actiepagina krijg je een overzicht van alle activiteiten per stad. 

 

Er zijn in ieder geval twee activiteiten in Utrecht: 

 

Utrecht fietst naar de Klimaatmars

 
Fiets met ons mee naar de Klimaatmars! Er wordt verzameld om 9.00 uur op de Neude om gezamenlijk naar Amsterdam te fietsen. Op die manier willen we aandacht vragen voor schone vervoersalternatieven en meer specifiek de nutteloze verbreding van de A27 en de daarmee gepaarde bomenkap in Amelisweerd.
 
Georganiseerd door: Utrecht Klimaatneutraal 2030, KSU Basta en Snelwegen-Utrecht (Kerngroep Ring Utrecht). Zie ook het Facebookevenement

Utrecht gaat naar de Klimaatmars

 
Utrecht gaat naar de klimaatmars! Georganiseerd door Utrecht Klimaatneutraal 2030 en De Goede Zaak, zie ook de facebookpagina van het evenement. Om 12.00 uur verzamelen op Utrecht Centraal. 

 

 

 

 

 

 
Samen maken we de Klimaatmars groot! Lopen jullie 10 maart mee?
Samen maken we de Klimaatmars groot! Lopen jullie 10 maart mee?