Contact | Sitemap | Route | 

FLAIRTJE, Fairrukkelijk Fair Food!

Zaterdag 28 oktober tot en met 30 november 2017 serveren diverse restaurants in Nederland speciale fairtrade- en streekgerechten. Ook in Utrecht doen een aantal restaurants mee.

Een maand lang kennis maken met fairtrade- en streekgerechten bij een aantal restaurants in het hele land, dit kan tijdens de FLAIRTJE maand! Flairtje heeft als doel de horeca eerlijker en duurzaam te maken. 

 

De Flairtje horecacampagne is een initiatief van Fairtrade gemeenten, Utrecht4GlobalGoals, Lekker Utregs (Lekker Utregs is een initiatief van Milieucentrum Utrecht en Stichting Aarde), Stoere Vrouwen en het Faire Noorden. Deelnemende ondernemers moeten gedurende een maand een 'Flairtje' gerecht op de kaart te zetten. In dit gerecht moeten minimaal 2 fairtrade en minimaal 2 regionale ingrediënten verwerkt zijn. Flairtje probeert zo het gebruik van lokale en fairtrade ingrediënten te stimuleren onder horeca, en tegelijk de vraag naar fairtrade en lokaal aan te wakkeren bij de consument. Lees hier meer over het belang van eerlijke producten. 

 


 

Restaurants

Bij deze restaurants kun je van 28 oktober t/m 30 november terecht voor een heerlijk Flairtje menu of gerecht. Zoom in op de kaart om te zien welke restaurants bij jou in de buurt deelnemen aan de Flairtje restaurantweken of zie de lijst hieronder voor een overzicht van de deelnemende restaurants per provincie. Bij de deelnemende restaurants zitten ook enkele bedrijfsrestaurants die meedoen. In de gemeente Utrecht zijn dit de bedrijfskantine van de gemeente Utrecht in het stadskantoor (Albron) en het bedrijfsrestaurant van de Hogeschool Utrecht (Sodexo). 

 

Restaurants voor consumenten die meedoen in Utrecht: 

 

 

Maak kennis met speciale fairtrade en streekgerechten en bezoek in de maand van zaterdag 28 oktober tot en met 30 november een van de bovengenoemde restaurants, vraag wel even naar Flairtje! 

 

FLAIRTJE, Fairrukkelijk Fair Food!