Contact | Sitemap | Route | 

Ruimte voor initiatief #2, 25 juni Metaal Kathedraal

Op zondag 25 juni is de tweede bijeenkomst voor mensen die betrokken zijn bij waardevolle buurtinitiatieven die een positieve impact hebben op het milieu.

De Grote Transitie Utrecht biedt dit inspiratietraject aan, in een serie van drie bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn voor buurtinitiatieven in de provincie Utrecht die goed voor het milieu zijn en onderlinge verbinding tussen buurtbewoners tot stand brengen. 

 

De eerste bijeenkomst was op 14 mei en had als thema kennismaking en waardering van buurtinitiatieven. De tweede bijeenkomst heeft als thema ‘beeldvorming en buurtondernemerschap’. De plek waar de inspiratiebijeenkomsten worden gehouden biedt voldoende ruimte voor inspiratie en creativiteit, namelijk in de Metaal Kathedraal, waar de afgelopen jaren een vrijplaats is ontstaan waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een zeer bijzondere locatie.

 

 

 

Programma

  • Ruimte voor praktische tips door experts en het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk.
  • Een creatieve sessie onder leiding van Roland van Dierendonck waarin onderzoek wordt gedaan naar beeldvorming en conceptontwikkeling. Hoe denk jij over kernthema’s als drijfveren, statements, betrokkenheid en pionieren? Van Dierendonck laat een creatieve methode zien waarmee jouw ideeën kunnen worden geuit.
  • Ter afsluiting is er een borrel.

 

Zie de website van Metaal Kathedraal en het evenement op Facebook voor meer informatie. 

 

Benieuwd naar Ruimte voor Initiatief? Bekijk de sfeerfoto's van Ruimte voor Initiatief #1. Duurzame buurtinitiatieven maakten kennis met elkaar en Metaal Kathedraal op onze eigenzinnige, creatieve wijze. Centraal stond het waarderen en bemoedigen van de buurtinitiatieven.  

 

 

Ruimte voor Initiatief #2

Wanneer: zondag 25 juni 2017 

Tijdstip:  13.00 uur tot 17.00 uur

Waar: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht

Deelname is gratis.

 

Metaal Kathedraal ligt aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht. Een unieke locatie tussen Oog en Al en Leidsche Rijn in. In het aloude De Meern aan de rand van de stad, aan het water en tussen de weilanden. 

 

Wil je meedoen en/of ken je initiatieven die willen aansluiten? Meld je dan aan door een mail te sturen naar hofdienaar@metaalkathedraal.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer, initiatief en het aantal deelnemers.

 

 

 

 

Partners van de Grote Transitie Utrecht: Natuur- en Milieufederatie Utrecht, Stichting Oikos, Stichting Aarde, Young Innovators van de Universiteit Utrecht, GreenWish, Metaal Kathedraal.

De Grote Transitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht.

Ruimte voor initiatief #2, 25 juni Metaal Kathedraal