Contact | Sitemap | Route | 

Aandacht voor de dassen in Amelisweerd bij TV-programma de Monitor

Beheerder Hermen van de Wardt van Amelisweerd is verbaasd over het natuuronderzoek uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat waaruit bleek dat er geen dassen aanwezig waren.
Hermen van de Wardt, de beheerder van Amelisweerd, krijgt ruimte voor zijn verhaal op de website van het televisieprogramma De Monitor van de KRO-NCRV, in het dossier Dier en Bouw. Presentator Teun van de Keuken spreekt met de beheerder. 
 
Onlangs zijn bij het talud van de A27 bij Amelisweerd dassen gesignaleerd. Ze staan zelfs op de camera. De vondst van de dassen was opeens overal in het nieuws gezien de plannen om de A27 bij Amelisweerd te verbreden. Zou de vondst van de das een reden zijn om de verbreding tegen te kunnen houden? De das is een beschermd dier in ons land, als er gebouwd wordt, moet je rekening met hem houden.
 
Beheerder van Amelisweerd Van de Wardt en Hans Vink van Dassenwerkgroep Utrecht en het Gooi vinden het niet vreemd dat er dassen in Amelisweerd zitten. Ze waren immers al in de omgeving van Amelisweerd aanwezig: bij Fort Rijnauwen. Waarom zijn er dan geen dassen gesignaleerd in het natuuronderzoek, uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat? De dassen zouden er namelijk al meerdere jaren moeten zitten. Ingenieursadviesbureau Sweco heeft het natuuronderzoek gedaan in opdracht van Rijkswaterstaat. Hoe hebben ze dat onderzoek dan uitgevoerd? Hermen van de Wardt: ‘Het lijkt wel of ze met hun ogen dicht onderzoek hebben gedaan hier’. 

Filmpje: Hermen van de Wardt over de dassen in Amelisweerd 
 
 
Bron: De Monitor 
 
 
Ook de Vrienden van Amelisweerd vinden dat het natuuronderzoek voor de snelwegverbreding zwaar onder de maat is. Ze vragen zich in een bericht op Facebook af wat er nog meer is gemist in het natuuronderzoek. 
 
  
 
Zie voor meer nieuws over de Verbreding A27 Amelisweerd Utrecht de website van de Kerngroep Ring Utrecht (KRU)
 
 
Foto das: Peter Trimming op Flickr, licenses by 2.0, foto ingeknipt en verkleind. 
 
 
Aandacht voor de dassen in Amelisweerd bij TV-programma de Monitor