Contact | Sitemap | Route | 

Straten opgefleurd met Gevelgroen, nieuwe aanlegdagen in mei!

Dit voorjaar hebben we in 2 wijken in Utrecht bewoners geholpen met het aanleggen van geveltuinen. In mei gaan we verder in de omgeving van de Van Swindenstraat! Meedoen?

Op 25 maart was het Milieucentrum druk bezig met het ondersteunen van bewoners in de wijk West rondom de Keulsekade en op 8 april in Noordoost in de Vogelenbuurt met de aanleg van de geveltuinen. Het enthousiasme in beide buurten was dusdanig dat de inschrijving vol was en bewoners op een wachtlijst gezet moesten worden. 

 

Aanleg

Op beide zaterdagen was het prachtig lenteweer. In de eerste helft van de ochtend werden de bestelde pakketten aan huis bezorgd, waarna de bewoners zelf aan de slag gingen met het aanleggen van hun geveltuintje. Tijdens die werkzaamheden kregen zij bezoek van een hovenier die vragen beantwoordde over de aanleg en het onderhoud en daarnaast nog allerlei tips gaf.

Binnen drie uur waren de meeste geveltuintjes aangelegd. Het uitgeschepte zand werd door ons afgevoerd. Het resultaat van deze dag was dat een aantal straten in onze stad een mooi stukje groen rijker waren. 

 

Verbinding met de buurt

Het aanleggen van de geveltuinen bood tevens de gelegenheid voor de buurtgenoten om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Bij de Keulsekade konden buren de hele dag bij één van de deelnemers een hapje en een drankje nuttigen. In de Vogelenbuurt werd een buurtborrel georganiseerd in een café. 

 

Het waren bijzonder geslaagde aanlegdagen. Bewoners waren erg enthousiast. Wilt u de foto’s bekijken om een indruk te krijgen en meer lezen over deze dagen klik dan hier

Momenteel zijn we bezig nog enkele aanlegdagen te plannen elders in de wijk Noordoost.

 

Nieuwe aanlegdagen in Noordoost, in de omgeving van de Van Swindenstraat

Woon je ook in de omgeving van de Van Swindenstraat en wil je meedoen? Klik hier voor meer informatie. 

Wilt u ook een Gevelgroenactie in uw wijk? Neem dan contact op met Milieucentrum Utrecht en wellicht kunnen we dan binnenkort in uw buurt aan de slag!

 

 

Straten opgefleurd met Gevelgroen, nieuwe aanlegdagen in mei!
Straten opgefleurd met Gevelgroen, nieuwe aanlegdagen in mei!
Straten opgefleurd met Gevelgroen, nieuwe aanlegdagen in mei!