Contact | Sitemap | Route | 

Therapie voor je klimaatdepressie

13 februari

Voel jij je ook weleens somber door klimaatverandering? Slaap je ‘s nachts slecht om het welzijn van de bijen? Eet je vegan, maar heb je ook het gevoel dat het helemaal niks helpt tegen de gigantische vleesindustrie? Dat begrijpen we!

Iedere dag worden we geconfronteerd met klimaatproblemen. De zeespiegel blijft maar stijgen, de dierenpopulatie is de afgelopen decennia met 60% gedaald, er zit een gat in de ozonlaag en het weer wordt elk jaar extremer.

 

Lijd jij aan een klimaatdepressie? Je bent niet alleen. Op 13 februari kun je in TivoliVredenburg terecht voor een gezamelijke therapiesessie. Na een inleiding van Denker des Vaderlands René ten Bos begeleidt programmamaker Evanne Nowak ons als we in groepen praten over de manieren om met klimaatdepressie om te gaan. Ruben Jacobs, docent aan de HKU en auteur voor Brainwash, sluit de avond af met een workshop ‘omdenken’.  

 

Met: René ten Bos is filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Hij staat er bekend om dat hij zware thema's op een luchtige manier kan benaderen. Sinds april 2017 is Ten Bos de Denker des Vaderlands.

 

Evanne Nowak is programmamaker en richt zich voornamelijk op de thema's duurzaamheid, rechtvaardigheid, identiteit en levensbeschouwing. Ze onderzoekt wat het betekent om mens te zijn in tijden van conflict, ongelijkheid, onzekerheid en klimaatverandering.

 

Ruben Jacobs doceert cultuursociologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hiernaast is hij werkzaam als freelance journalist voor verschillende platforms. Hij schrijft over cultuur, kunst, natuur en milieu,

 

Meer informatie over wat jij kan doen voor de Global Goals vind je op Utrecht4GlobalGoals.

 

Wanneer: woensdag 13 februari van 20.00 tot 21.30 uur 

Waar: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11locatie Cloud Nine, 

Kosten: Regulier € 10,- en CJP/Student € 7,50

Aanmelden: tickets 

Contact: tel 030 - 7606777 en email

Organisatie: TivoliVredenburg en de Gemeente Utrecht

Info: tivolikennisendebat

Therapie voor je klimaatdepressie